Στην ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Δίπλα στους ευάλωτους της κοινότητας: Κινητές παρεμβάσεις υποστήριξης» έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο, με αφορμή τα 2 χρόνια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Κρήτης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντιχάκης, ο νεοκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γωγώ Μηλάκη, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών και πολίτες. 

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης καλωσόρισε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μιχάλης Σκουλάς. 

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αφού συνεχάρη τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την πραγματοποίηση της ημερίδας ανέφερε μεταξύ άλλων για την λειτουργία της Κινητής Μονάδας: «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παρέμβαση που μεταφέρει τις πολιτικές πρόληψης, συμβουλευτικής και βραχείας παρέμβασης στο πεδίο. Στην καρδιά της κοινωνίας, εκεί που τα εξαρτημένα άτομα χρειάζονται τη στήριξη, τη συμβουλή, την ενίσχυση σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Με αυτό το δεδομένο, ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και με συγχρηματοδότηση από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, εντάξαμε στο ευρύ πλαίσιο των πολιτικών για την πρόληψη, και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Με αυτό τον τρόπο τα τελευταία 2 χρόνια, μαζί με τη Μονάδα του Κινητού Μαστογράφου και την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα για τα παιδιά, ενσωματώνουμε στις πολιτικές πρόληψης και τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Ενισχύουμε έτσι τη συνεργασία μας με την κοινότητα, έχοντας την πεποίθηση πως η χρήση  εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που ξεφεύγει από τα στενά ιατρικά και ψυχιατρικά πλαίσια και που τόσο οι εμπειρίες του όσο και οι συνέπειές του επηρεάζουν πολλούς τομείς της κοινωνικής και πολιτισμικής πραγματικότητας. Κλείνοντας, συγχαίρουμε όλους τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, όλα τα μέλη της Κοινότητας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε ανθρώπους,  που πραγματικά χρειάζονται την υποστήριξή μας».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κλείνοντας ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίζει να στηρίζει τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί